Nieuwsbrief 6 sep-okt 2019

 

Nieuwsbrief 6

KBO St. Barbara Nieuwsbrief en mededelingen.
Sept-okt 2019

Wist U, ….. dat,

 • er op woensdag 4 sept. een excursie naar het Oorlogsmuseum Overloon plaatsvindt.

Aankomst in Overloon om 13.30u, waarna rondleiding met gids.

De kosten voor museum en rondleiding (incl. gids) bedragen € 17,- p.p. incl. koffie en vlaai. Houders van een museumjaarkaart hebben gratis toegang en betalen alleen voor de koffie met vlaai. Na de rondleiding hebben we nog voldoende tijd om zelf te kijken, te lezen of videobeelden te bekijken. Er is informatie in overvloed vooral over de tweede wereldoorlog. Overloon heeft het grootste oorlogsmuseum van Nederland ! Dit museum is rollator vriendelijk.

Opgeven uiterlijk tot zaterdagavond 31-8 bij Harry Steeghs tel. 502011 of via de email hjh.steeghs@home.nl. Aangeven of je vervoer nodig hebt of zelf rijdt/fietst.

We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Vink per auto om 13.00u. en per fiets rond 12.30u. De bijdrage van € 17,- van te voren betalen aan Harry Steeghs. Dit kan door dit bedrag in een enveloppe met vermelding van naam en excursie 4 sept. in de brievenbus te doen op Klokkemakerstraat 24.

Deelname alleen voor KBO leden. 

 • de Fietsinstructiedag op donderdag 12 sept. de gebruikelijke fietstocht komt te vervallen. 
 • er op donderdag 12, 19 en 26 sept. van 13.30u tot 15.30u een 3-daagse opfriscursus over de veranderde verkeersregels in Bergen plaatsvindt. Eigen bijdrage is €8,- pp.

U kunt zich aanmelden op vvn.nl/opfrisnoordlimburg of via tel.nr 088-5248850.

 

 • binnenkort Rabo ClubSupport weer start: Rabobank leden ontvangen per post een unieke code. Vanaf 27 sept. t/m 11 okt. kunt u hiermee weer stemmen via een stemsite. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, maximaal twee stemmen mogen op dezelfde vereniging worden uitgebracht. Heeft u hulp nodig bij het stemmen, neem dan contact op met Jan Wolters 502266. Hij wil u hierbij wel helpen.

Wij hopen, dat u weer massaal uw stem uitbrengt op onze KBO afdeling Well, want

uw stem is geld waard !

 

 • op 27 en 28 sept. in de evenementenhal Venray de Beleefplus beurs plaatsvindt.

Info via www.BeleefPlus.nl. 

 • vrijdag 27 sept. weer de feestmiddag plaatsvindt. OOK DIT JAAR onderdeel van het programma de strijd om de “KBO Taarten Trofee” Wie neemt dit jaar de trofee mee naar huis? We vragen een tiental personen (M/V), die thuis een vlaai of
  taart bakken. De creaties worden beoordeeld door een deskundige jury.
  Onder het genot van een kop koffie kunnen alle aanwezigen genieten van een echt  “stukske Wellse vlaai of taart”. Opgeven vóór 15 september bij Mieke Hofmans,
  email: mhofmans@kpnmail.nl of tel: 0478-501259.Wie durft de uitdaging aan ????
  Zie verdere info op bijgesloten flyer.
 • dinsdag 1 okt. de Dag van ouderen plaatsvindt van 14.00u tot 17.00u in de Klaproos, Siebengewald. Ontvangst met koffie/cake is gratis, overige consumpties voor eigen rekening.
 • we op woensdag 9 oktober weer kienen, om 14.00u bij de Buun.
 • we op donderdag 10 oktober weer gaan wandelen, vertrek vanaf Vink. 
 • als u nog geen machtiging voor automatische incasso heeft, maar u zou dit wel willen, dan kunt u zich nog bij Theo Visser aanmelden: 501866 of thhevisser@ziggo.nl 
 • op 12 oktober er van 13.00u tot 17.00u bij de Asseldonk een infomarkt: Veilig fit en vitaal plaatsvindt. In de diverse stands van Zorgverleners, beweegaanbieders, wijkcentra en gemeente kan men informatie krijgen mbt. positieve gezondheid- het welzijn van de mens. Meer info via bergenbeweegtnatuurlijk.nl/evenementen/infomarkt-veilig-fit-en-vitaal.
 • de themamiddag op woensdag 23 okt. vervalt.
 • er voor alle bewoners van de gemeente Bergen een mogelijkheid is, om elke maandag van 18.00u tot 20.00u in de bibliotheek (in de Asseldonk) het Financieel Café te bezoeken. Burgers kunnen daar terecht met diverse financiële problemen en worden door een van onze vrijwilligers ondersteund om daar een oplossing voor te vinden.
  Dit kan zonder afspraak en is kosteloos.
 • er in september géén nieuwsbrief zal verschijnen.

 

Met vriendelijke groet,

namens het Bestuur KBO St. Barbara – Well.