Nieuwsbrief: september 2023.

 

Nieuwsbrief

KBO St. Barbara nieuwsbrief: september 2023.

 • Donderdag 14 sept. werd er met 12 personen gefietst. Het was heerlijk nazomers fietsweer.
  Via onze Wellse Koninginnebrug naar Broekhuizen, waar we met de pont overstaken naar Arcen. Daar op het terras van de bakker heerlijke koffie met vlaai genuttigd. Via Oud Arcen naar de Hamert, over het Vilapark van Klein Vink terug langs de Maas weer naar Well.
  Een mooie route van 30km. De meeste deelnemers droegen al een fietshelm.
 • Op donderdag 12 oktober gaan we weer wandelen, vertrek vanaf parkeerplaats Daniels. Contactpersoon: H. Dolders, tel.0634753013 of henkenleny1@hotmail.com.
 • Woordzoekerpuzzel augustus.Oplossing: Overleg met je hoofd, beslis met je hart.Kadobon Chlod: M.Teeuwen, st.Vitusstr.77.
  Kadobon Bakkerij Smits: T.Visser, st.Vitusstr.30.
  Kadobon Vissers: M.Peters, Papenbeek 40.
  Kadobon Slagerij Ankersmit: A.Steeghs, Klokkemakerstr.24.
  Kadobon Hema: M.Dura, Lammerskamp 9.
  Een volgende puzzel zal in oktober weer bijgesloten worden.
  • RABOclubsupport: Van 4 t/m 26 september kon u uw stem uitbrengen.
   Hopenlijk heeft u weer massaal op onze KBO gestemd !
   Vanaf 2 oktober zijn de finale uitreikingen.
  • Dinsdag 12 september volgden 15 KBO leden de workshop digitale weerbaarheid.Deze werd aangeboden door het Discovery Museum en KBO Limburg in samenwerking met de provincie Limburg.
   Een zeer enthousiaste en gemotiveerde Har Timmermans van het Discovery Museum attendeerde de aanwezigen o.a. door middel van praktijkvoorbeelden op de veelvoorkomende vormen van digitale oplichting.
   Bankpasfraude, datingfraude, phishing mails, babbeltrucs, WhatsApp fraude, verkoopfraude, fraude met postpakketjes werden interactief met de aanwezigen doorgenomen. Valkuilen werden benoemd en tips gegeven hoe zo alert mogelijk te zijn in de digitale omgeving en hoe adequaat te reageren in voorkomende situaties, ook in oplichtingspraktijken in het algemeen.
   Kortom een zeer leerzame en nuttige workshop die ons weer extra waakzaam heeft gemaakt!
  • Vrijdag 15 september: Feestmiddag.Na een warm woord van welkom aan alle feestgangers namens het bestuur uitgesproken door Ger Koch ging vrijdag 15 september onze feestmiddag weer van start.
   De hartelijke ontvangst met koffie of thee vergezeld van iets lekkers gaf ons al weer meteen een gezellig gevoel in de door Gerdien en Sjaak prachtig versierde zaal.
   Toen de eerste klanken van de Band “Uut Offere” de ruimte vulden zat de stemming er goed in en werden meteen de eerste danspassen op de vloer gezet.
   In de pauzes van de band nam Archief Well ons weer mee naar het verleden. Want ook dit jaar had het Archief unieke filmbeelden van dorpsgenoten Wiel Klabbers en Sjef Zeegers uitgekozen om bijzondere momenten uit de historie van Well te tonen waarvoor we het Archief zeer erkentelijk zijn.
   Ook de groots opgezette tombola werd enthousiast ontvangen en er werden veel loten gekocht.
   De trekking, vakkundig verricht door Ger Peters, bijgestaan door secondanten Marion, Magda en Henk, die de eer hadden de prijzen te mogen overhandigen, was bijzonder vanwege de vele mooie prijzen.
   Een smaakvol buffet zoals altijd uitstekend verzorgd door Robert Ankersmit sloot deze middag af. We mochten terugkijken op een, mede door de prima verzorging van Gerdien en Sjaak en natuurlijk hun personeel, aangenaam samenzijn waaraan 76 personen deelnamen.  We gingen met een tevreden gevoel naar huis.
   Rest nog een dankwoord aan de werkgroep voor hun inspanningen zodat deze feestmiddag ook weer als geslaagd de KBO geschiedenis in mag gaan.
  • Bestuursaanvulling:
   Per september is Rieky Minten bereid gevonden zitting te nemen in ons KBO bestuur. Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze aanvulling en wensen haar veel plezier
  • Kienen.
   Op woensdag 11 oktober is er weer kienen om 14.00u bij de Buun.
   De kienkaarten kosten €7,50, vriendelijk verzoek deze met gepast geld af te rekenen.
  • Nationale Dag van Ouderen: vrijdagmiddag 6 oktober bij de Buun.
   Start: 14.00u, einde middag 17.00u.
   Voor gezellige dansmuziek: 2 mansformatie  “Fresh Air”.
   Entree gratis, consumpties voor eigen rekening.
   De buurt-bus is op de gebruikelijke manier aan te vragen.
   Stuur de aanvraag per e-mail naar sbbbuurtbus@gmail.com of reserveer telefonisch via 06-57022619.
   Dat laatste kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen17.00 en 19.00 uur.
   Voor nadere informatie:Jan Lanjouw,     janlanjouw48@gmail.com Tel. 0638914404
  • Hiltho Horst van 6 t/m 11 oktober.
   Hiltho in Horst is terug van weggeweest. Speciaal voor Nederlands grootste consumentenpaviljoenbeurs wordt in Kasteelpark Ter Horst, aan de A73, een enorm paviljoenencomplex gebouwd met ruimte voor ruim 150 deelnemers uit verschillende branches. Met thema’s zoals Wonen & Interieur, Tuin & Buitenleven, Vakantie & Vrije Tijd, Positief gezond, Samen shoppen, Terrasje pakken, muziek en uiteenlopende inspiratiesessies belooft de HILTHO 2023 van 6 t/m 11 oktober een prachtig evenement te worden.
   Ook de KBO Regio Horst-Venray met ondersteuning van KBO Limburg is aanwezig.
   Samen geven we graag informatie over waar we als KBO voor staan. En wie nog geen lid is, kan zich natuurlijk ter plekke inschrijven. Uiteraard ontvangt elk nieuw lid een aardige verrassing, en die is er ook voor onze eigen leden!
   De normale prijs voor een ticket is €12,95, maar KBO-leden krijgen 2 euro korting.
   Tickets zijn vooraf online te bestellen via www.hiltho.nl gebruik daarbij de kortingscode ONSKBO. Ter plekke kunnen uiteraard ook tickets worden gekocht aan de kassa, maar dan geldt de korting niet.
   De Hiltho is elke dag geopend van 13.00 tot 21.00 uur, op zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Van harte welkom in Horst voor een mooie dag op de Hiltho! 
  • Ontmoetingspunt Well  Op donderdag 28 september zal het ontmoetingspunt plaatsvinden.
   Wij kunnen onze Wellse senioren dan (om 12.00u.) een heerlijke maaltijd aanbieden (kosten: €10,50 ) in MFC de Buun.
   U kunt zich (tot uiterlijk dinsdag 26 september.) opgeven bij:
   Henny Martens, telefoon: 06-10471092
   email: hennymartens@ziggo.nl
   Ger Koch, telefoon: 06-52731591
   email: gerkoch05@gmail.com
   Vanaf 10.30 uur verzorgt Archief  Well weer een invulling met film- en/of beeldmateriaal
  • QR code voor het youtube kanaal van Archief Well.