KBO-PCOB

RSS KBO-PCOB

 • Assistentie bij de Geldmaat november 25, 2020
  Geldmaat introduceert met geldmaat plus assistentie een service voor iedereen die het lastig vindt om zelfstandig geld op te nemen of te storten. Geldmaat plus assistentie is vanaf nu beschikbaar bij een aantal geselecteerde winkels van Primera, Bruna en The Read Shop. KBO-PCOB is blij met deze ontwikkeling. Ook vanuit haar rol als deelnemer in […]
 • Tweede versie draaiboek “Code Zwart” november 24, 2020
  De Federatie Medisch Specialisten en de Artsenfederatie KNMG hebben een nieuwe versie van de het draaiboek ‘Triage op basis van niet-medische overwegingen voor IC-opname ten tijde van Fase 3 stap C in de COVID-19 pandemie’ gepubliceerd. The post Tweede versie draaiboek “Code Zwart” appeared first on KBO-PCOB.
 • Meer scholingsmogelijkheden voor ouderen november 23, 2020
  Vanaf 2022 krijgen werkenden en werkzoekenden meer mogelijkheden voor scholing, mede op aandringen van KBO-PCOB. Dit biedt kansen voor ouderen. The post Meer scholingsmogelijkheden voor ouderen appeared first on KBO-PCOB.
 • KBO-PCOB in gesprek met Tweede Kamer over Pensioenakkoord november 23, 2020
  Op dinsdagavond 24 november gaat KBO-PCOB-directeur a.i. Marcel Sturkenboom in gesprek met de Tweede Kamer over het pensioenakkoord. Dit is het, uitgestelde, eerste deel van twee rondetafelgesprekken, waar diverse organisaties, wetenschappers en deskundigen zijn uitgenodigd. The post KBO-PCOB in gesprek met Tweede Kamer over Pensioenakkoord appeared first on KBO-PCOB.
 • Gemeenten erg afhankelijk van horeca in toiletaanbod november 19, 2020
  19 november: Wereld Toiletdag. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor problemen rond sanitaire voorzieningen. In Nederland is de Toiletalliantie, waar KBO-PCOB partner van is, actief om aandacht te vragen voor onder meer openbare toiletten. Ook nu in coronatijd blijkt dat het tekort echt gevolgen heeft door de horecasluiting. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) […]
 • “Hou vol en blijf in beweging” november 17, 2020
  Terug naar een gedeeltelijke lockdown geeft voor iedereen weer een klein beetje meer mogelijkheden. Zo gaf het kabinet aan dat toegankelijke ruimtes als buurthuizen en musea weer open mogen en dat je met vier mensen buiten mag zijn. The post “Hou vol en blijf in beweging” appeared first on KBO-PCOB.
 • Manifest: schaf kostendelersnorm af november 17, 2020
  De kostendelersnorm moet zo snel mogelijk verdwijnen. Daartoe is vandaag een manifest gestuurd naar politiek en pers. De Tweede Kamer debatteert erover bij de begroting Sociale Zaken. The post Manifest: schaf kostendelersnorm af appeared first on KBO-PCOB.
 • Verbetering koopkracht senioren noodzakelijk november 16, 2020
  De begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft invloed op de koopkracht van veel Nederlanders. KBO-PCOB stuurde de Kamerleden daarom een brief om de koopkracht van senioren te verbeteren en verdere werkloosheid en armoede te voorkomen. The post Verbetering koopkracht senioren noodzakelijk appeared first on KBO-PCOB.
 • KBO-PCOB Presenteert: Vera Verrast november 16, 2020
  Vanaf september verschijnt elke maand op de 15e een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons Youtube kanaal. In deze filmpjes praat Vera met (bekende) senioren over wat hen verrast, de titel van de serie is dan ook ‘Vera Verrast’. We wensen u veel kijkplezier! Op deze pagina zullen wij elke […]
 • Neem deel aan de webinars van KBO-PCOB november 12, 2020
  De afgelopen tijd hebben we als KBO-PCOB meerdere webinars georganiseerd. Een webinar is een lezing, workshop, of presentatie op internet waarbij alleen een online publiek aanwezig is. Deelnemers kunnen hun vragen stellen en zo onderdeel zijn van een webinar. Doe mee met de nieuwe reeks! Vanaf 19 november zal KBO-PCOB om de week op donderdag […]
Wilt u het laatste nieuws van de KBO-PCOB  lezen klik dan op de hiernaast gepubliceerde  teksten of op onderstaande button.