Fietsinstructiemiddag.

 

Fietsinstructiemiddag.

Met dank aan Wim van Maaren.

Op 12 september 2019 is met ruim 30 deelnemers uit Well en Wellerlooi de fietsinstructiemiddag gehouden. Het grote aantal deelnemers was verrassend. Het fietsen is onder de ouderen enorm populair en we willen leren om veilig met de e-bike om te gaan.

De voorlichting werd gegeven door twee deskundige vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Het was een heel leerzame middag, die begon met koffie en vlaai. Daarna werd voorlichting gegeven over het fietsgedrag in het verkeer en actuele verkeersregels. Vervolgens gingen de deelnemers hun vaardigheden testen op een buitenparcours onder controle van de VVN-begeleiders. Na een verfrissing is in de omgeving een tochtje gemaakt. Hierbij waren zeer leerzame momenten, die bij terugkomst nog even onder de aandacht werden gebracht. Aan het einde van de middag gaf Rob Dekkers uit Wanssum voorlichting over e-bikes. Duidelijk werd dat de ontwikkelingen op het gebied van de e-bikes heel snel gaan. Er is een grote verscheidenheid aan elektrische fietsen op de markt.

Onze dank gaat uit naar de provincie Limburg. Door de provinciale bijdrage is het de KBO gelukt om de instructie geheel gratis aan te bieden.