Bergen Beweegt
natuurlijk

logo kbo well

Hallo KBO leden,

 

Vanuit Bergen Beweegt Natuurlijk zijn wij er voor alle inwoners van de gemeente Bergen. Eén van de doelgroepen waar wij extra aandacht voor hebben zijn de senioren. Zo organiseren wij jaarlijks verschillende projecten als valpreventie en fitheidstesten en begeleiden wij wekelijks beweeggroepen. Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen veel van deze activiteiten niet worden georganiseerd. Daarnaast is het echter wel van belang dat we zo veel mogelijk blijven sporten en bewegen. Vanuit Bergen Beweegt Natuurlijk onderstrepen we dit en willen we graag ons steentje hierin bijdragen.

Individuele begeleiding

Zoals gezegd kunnen veel sportgroepjes en andere sport- en beweegactiviteiten op dit moment vanwege de coronamaatregelen niet opstarten. Individueel en in kleine groepjes van maximaal twee personen is het nog wel mogelijk om te sporten en bewegen. Toch lukt het niet iedereen om in beweging te blijven. Daarom bieden wij vanuit Bergen Beweegt Natuurlijk 1 op 1 begeleiding. Wellicht kennen jullie leden binnen de KBO die hier behoefte aan hebben en graag onder begeleiding bijvoorbeeld eens een stuk gaan wandelen. Verder de vraag aan jullie om dit bericht te delen met jullie leden, zodat zij op de hoogte zijn van deze mogelijkheid. Goed om hierbij te vermelden is dat hier geen kosten aan verbonden zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met beweegcoach senioren Dien van Dinter, via: dien@bergenbeweegtnatuurlijk.nl. Of telefonisch via: 06-27559088.

Beweegwoordzoeker

Bijgevoegd vinden jullie een beweegwoordzoeker. Middels deze beweegwoordzoeker kom je spelenderwijs in beweging. Alle woorden in deze woordzoeker dagen uit om te bewegen. Wanneer een woord is gevonden is het de bedoeling dat de oefening die bij dit woord hoort 10 keer wordt uitgevoerd. Wellicht een mooi initiatief om te delen met jullie leden. Hierbij kunnen jullie onderstaande tekst gebruiken en voor meer informatie een kijkje nemen op: https://www.bergenbeweegtnatuurlijk.nl/projecten/in-beweging-beweegwoordzoeker/

 Houdt u van puzzelen? Dat komt goed uit, want met deze beweegwoordzoeker komt u spelenderwijs in beweging. Streep elk woord af die u kunt vinden en voer daarna de oefening uit. Herhaal deze 10 keer. Ga zo door tot u alle woorden heeft gevonden. Vul daarna de oplossing in. Daag uw partner, familie en/of vriend(in) uit om ook met deze beweegwoordzoeker in beweging te komen.

Naast bovengenoemde initiatieven staan wij open voor meer leuke ideeën. Mochten jullie zelf leuke ideeën hebben en hier wat hulp bij nodig hebben of hier eens met ons over willen sparren? Neem dan gerust contact op middels onderstaande gegevens.

 Mochten er nog vragen zijn op basis van bovenstaande mail hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet

Thomas Peeters Weem